Gama diversificata de garduri din lemn cuprinde: gard din profile lemn pe stalpi metalici ori de lemn, gard din panouri de lemn, modele de garduri din lemn la comanda, in functie de cerintele proiectului si dorintele beneficiarului. Sunt disponibile garduri de lemn "full height" sau garduri lemn de semi-inaltime.
Cere oferta gard lemn!
Beneficiati de consultanta specializata pentru fiecare comanda
consultanta
gratuita
Primiti oferta personalizata, cu cel mai bun echilibru calitate-pret
oferta
echilibrata
Elementele gardului sunt transportate la locatie, conform etapelor si programului de instalare
transport
asigurat
Instalarea gardului se face conform tuturor specificatiilor tehnice, de catre personal specializat, calificat si experimentat
montaj
calificat

Fiind un material natural, cu fibra placuta si posibilitati variate de finisare, un gard din lemn este o varianta estetică ce induce o senzație de caldura si confort. Prin prelucrare, finisaj si orientare a elementelor, putem obtine atat garduri din lemn rustice cat si garduri din lemn moderne.

Putem opta pt. scanduri pentru gard lemn amplasate orizontal sau vertical, pe stalpi gard din lemn sau metal. Rezulta variate modele gard lemn vertical ori gard lemn orizontal, cu sipcile gardului distantate sau lipite una de cealalta, in functie de cerintele de intimitate in fiecare caz.

Gard lemn complex rezidential, pe stalpi metalici

Avantaje garduri din lemn

Lemnul si variantele constructive consacrate confera gardurilor din lemn anumite avantaje, din care amintim:

 • lemnul este un material natural, prietenos, ce da o senzatie de confort si caldura;
 • versatil, d.p.d.v. estetic, lemnul poate fi prelucrat si finisat in multe moduri;
 • un gard din lemn este, in general, usor de reparat;
 • gardurile din lemn sunt relativ durabile; daca lemnul e corect ales si tratat si gardul e instalat corespunzator, rezista 15 ori chiar 20 de ani;

Gardurile sunt elemente de constructie de exterior foarte expuse la intemperii. In plus, lemnul poate fi atacat de insecte, fungi, boli (mucegaiul albastru) si poate putrezi, in special in zonele de contact cu pamantul.

Ca esenta, la garduri din lemn ar fi de preferat lemnul taninos, cu un continut intrinsec ridicat de uleiuri. La noi, ar fi lemnul de salcam, recomandat in special pentru stalpi gard lemn. Si un gard din lemn de stejar este durabil, dar stejarul e folosit mai rar, din cauza pretului.

Uzual, la multe modele de garduri din lemn se foloseste lemn de rasinoase (molid, pin, brad), care, datorita rasinii, este rezistent in timp. In plus, elementele de garduri din lemn pot fi protejate:

 • impregnate in autoclava cu substante insecticide, fungicide, anti-umezeala;
 • tratate prin aplicare (pensulare, pulverizare) de mai multe straturi de substante de impregnare si finisaj;
 • protejate prin aplicarea de lacuri sau vopseluri;

Se va acorda atentie protectiei gardurilor de lemn la razele solare ultraviolete (UV). Lemnul protejat doar cu strat incolor (lac incolor) se va decolora, catre o nuanta de gri-cenusiu. Produsele (lacurile) de protectie pentru exterior, chiar daca sunt (semi)transparente, au o anumita nuanta, inglobeaza pigmenti ce protejeaza gardul din lemn la radiatiile UV.

Puteti opta si pentru un gard din lemn tratat si stabilizat, care nu necesita protectie speciala, dar e un sortiment rar solicitat, din cauza pretului ridicat.

Stalpi gard lemn

Fie ca sunt garduri din lemn cu scanduri (sipci) ori cu panouri, avem stalpi gard din lemn sau metalici. Stalpi gard de lemn intalnim indeosebi la garduri de gradina, de inaltime mai mica, iar stalpii de gard metalici sunt preferati la garduri perimetrale de proprietate, cu inaltimi mai mari. Stalpii de gard din otel sunt mai durabili decat cei din lemn, dar si unii stalpi de gard din lemn corect tratati, instalati si intretinuti se comporta foarte bine in timp.

Panou gard lemn

Panouri gard lemn tratat, impregnat

Numit "gard din panouri lemn", este un gard ce asigura intimitate (daca panourile sunt fara perforatii / spatii libere), dar nu si un grad ridicat de rezistenta antiefractie. Panourile se monteaza pe stalpi gard din lemn sau stalpi metalici pt. garduri din lemn. Panourile din lemn se produc intr-o varietate mare de modele si e recomandat sa fie panouri din lemn tratat (impregnat).

Garduri lemn la comanda

In afara de modele standardizate sau semi-standardizate de garduri din lemn (garduri din picheti, garduri lemn din panouri), puteti incerca un gard din lemn la comanda, alegand (intre anumite limite) distanta intre stalpi, frezari speciale pentru scanduri, impregnari si finisaje la alegere, inaltimi gard mai mari, modele cu grad inalt de siguranta si intimitate etc.

Montaj gard lemn orizontal pe teren denivelat - Poiana Brasov

Un gard din lemn la comanda e solutia ideala, fiindca poate fi adaptat exact la cerintele proiectului si la dorintele beneficiarului, dar aceasta varianta de gard din lemn inglobeaza costuri aditionale de proiectare si procese tehnologice.

Modele gard lemn vertical

Modelul traditional, de gard cu uluci batute pe rigle orizontale, cu stalpi din lemn infipti in pamant e arhicunoscut tuturor, ca unul dintre cele mai vechi modele de garduri din lemn. Acest model de gard vertical din lemn a evoluat, poate avea stalpi gard metalici, poate fi gard din picheti sau sipci montate independent, cu scandurile distantate sau lipite, cu gama larga de finisaje.

Gard lemn orizontal

Un model de garduri din lemn ce castiga teren este cel cu sipcile amplasate orizontal. Stramosul sau ar fi asa-numitul gard tip bariera ori gard de ferma (sau tip "ranch"), cu 3-4 randuri de sipca gard lemn, amplasate orizontal, pe stalpi din lemn. Si acest model de gard a evoluat, azi stalpii sunt metalici, cu scanduri pentru gard lemn amplasate orizontal, pe o fata a stalpilor sau alternativ, pe ambele fete, distantate sau lipite.

Gard lemn orizontal rezidential pe stalpi metalici

Ca si la alte garduri din lemn, inaltimea lui poate fi de 2 - 2,5 m (full height) sau de 1 - 1,2 m (gard de semi-inaltime).

Garduri din lemn compozit - WPC

In categoria WPC (Wood Plastic Composites) sunt incluse materiale ce contin fibra de lemn, pudra de lemn (lemn macinat) si polimeri (mase plastice):

 • PE (polietilena);
 • PP (polipropilena);
 • PVC (policlorura de vinil);
 • PLA (polilactida sau acid polilactic).

WPC poate contine si alte fibre naturale si sintetice, pigmenti. Un gard din lemn compozit nu imita intocmai un gard din lemn, dar poate avea un aspect asemanator. WPC este un material usor de intretinut, rezistent la intemperii si la daunatori, cu rezistenta la razele ultraviolete (UV) si anumite retete de WPC se comporta foarte bine in mediu marin.

Gard lemn pret

Putem furniza si instala modele variate de garduri din lemn standardizate ori garduri lemn la comanda, "full height" sau de semi-inaltime, pentru terenuri, case, vile, garduri lemn pt complexe rezidentiale etc. Va ajutam sa alegeti modelul cel mai potrivit si va garantam instalarea profesionala, pentru durabilitate maxima. Accesati butonul "Vreau oferta gard", pentru a solicita un pret.

distribuie pe Linkedin Distribuie pe Facebook Tweet