In functie de aplicabilitate (domeniul industrial, comercial, rezidential, al transporturilor etc.), exista sute de modele de garduri, adaptate cerintelor fiecarui proiect: modele de garduri industriale, gandite pentru durabilitate si eficienta maxime ori modele de garduri rezidentiale ce exceleaza prin design si finisaj.
Cere oferta gard!
Beneficiati de consultanta specializata pentru fiecare comanda
consultanta
gratuita
Primiti oferta personalizata, cu cel mai bun echilibru calitate-pret
oferta
echilibrata
Elementele gardului sunt transportate la locatie, conform etapelor si programului de instalare
transport
asigurat
Instalarea gardului se face conform tuturor specificatiilor tehnice, de catre personal specializat, calificat si experimentat
montaj
calificat

Modele de garduri industriale

Gard.ro - modele garduri metalice - gard industrial zincat

Cand e vorba de modele de garduri pt. proiecte industriale, centre comerciale, parcari auto mari, autogari, aeroporturi, depouri de tramvaie sau cai ferate, depozite si centre logistice, ferme de panouri solare fotovoltaice, parcuri industriale si fabrici mari, ferme de cresterea animalelor etc., sunt cateva cerinte esentiale pt. gard insuatrial:

  • o inaltime minima de 2000 mm, uneori de 2500 mm;
  • un nivel de protectie (siguranta) cel putin mediu (minima protectie anti-escaladare, prinderi anti-vandalism, suduri robuste ale plasei (barelor gardului);
  • o mare durabilitate, deci un nivel ridicat de protectie-anticoroziune;
  • instalare eficienta - fiind vorba de lungimi mari sistemul de montaj trebuie sa permita montajul gardului in cel mai scurt timp posibil;
  • pregatire pt. extensii gard - in anumite zone (pe unele laturi ale gartdului), cu risc ridicat, poate fi nevoie de extensii stalpi gard pt. sarma ghimpata;
  • sa fie economic - costuri mici pentru materiale si manopera. Daca aveti nevoie de garduri ieftine pt. proiecte industriale, aproape sigur veti ajunge la stalp gard verde si plasa gard verde (ori panou gard bordurat verde) sau plasa gard zincata. Aceasta deoarece varianta gard zincat e mai ieftina decat gard zincat si vopsit electrostatic sau gard plastifiat, iar culoarea verde se gaseste la orice producator de gard intre variantele standard, cu pret mic.

Gard.ro - montaj gard industrial verde cu stalpi metalici si plasa gard sudata in role

O varianta de gard ieftin este si cea cu plasa gard impletita (zincata, vopsita sau plastifiata), fie sub forma de panouri (plasa intinsa pe rame din otel-beton), fie cu plasa intinsa direct pe stalpi (caz in care e esential un montaj profesional, care sa asigure tensionarea corecta a plasei impletite).

Plasa gard autostrada

Fiind vorba de sute de kilometri de gard pe ambele laturi ale autostrazii, un gard de autostrada trebuie sa fie economic si eficient. Va fi alcatuit din stalpi gard zincati sau stalpi gard din lemn tratat anti-putrezire si plasa de gard sudata zincata sau plasa de gard innodata zincata. Acest gard poate fi intalnit si sub denumirea de gard animale salbatice.

Pentru folosirea eficienta a materialului, plasa gard autostrada va avea ochiuri de dimensiuni variabile: ochiuri mici la partea de jos (pt a impiedica trecerea animalelor mici) si ochiuri mari in zona superioara.
Bineinteles acest tip de gard poate fi folosit si la ferme de animale domestice, fonduri de vanatoare etc.

Garduri beton

Un gard beton, numit si gard beton prefabricat are stalpi din beton armat, cu un profil in forma de H si panouri gard beton armat sub forma unor placi dreptunghiulare care sunt introduse prin culisare, in profilul stalpului.

La garduri beton industriale, stalpii si panourile au culoarea naturala a betonului (gri) si au suprafata lisa, fara ornamente. La garduri beton rezidentiale, panourile sunt profilate cu motive decorative, iar betonul din care sunt turnati stalpii si panourile incorporeaza pigmenti de colorare.

Modele de garduri complexe rezidentiale

Gard.ro - modele garduri - gard lemn complex rezidential

Aici varietatea este foarte mare si inalnim modele de garduri din lemn rustice (ce pot avea stalpi din lemn, din otel, beton sau zidarie), garduri din fier forjat, garduri din teava de otel ce imita un gard fier forjat, garduri din aluminiu, modele garduri din PVC etc.

Garduri din aluminiu

Nu sunt o solutie ieftina de gard, dar au anumite avantaje:

  • sunt usoare: aluminiul fiind un metal usor si rezistent, iar profilele din aluminiu avand pereti subtiri, panourile de gard pot avea dimensiuni mari;
  • sunt foarte rezistente la coroziune - aluminiul vopsit electrostatic are o rezistenta excelenta la coroziune;
  • gama coloristica extinsa - pigmentii (pulberea) pt. vopsire electrostatica acopera peste 200 de culori si nuante.
  • gardul de aluminiu este o solutie de gard modern, preferata de multi arhitecti.

Garduri din PVC

Sunt de inaltime mica (1200 - 1500 mm), cel mai adesea albe. Stalpii pot fi goi pe dinauntru, iar in ei se poate turna beton.

Un gard din PVC, daca este din materialul potrivit (cu rezistenta la inghet-dezghet, rezistent la radiatii UV etc.), este o solutie estetica si destul de durabila, in anumite zone ale aplicatiilor rezidentiale (gard de gradina, gard mic intre proprietati intr-un complex rezidential etc.).

Exista o varietate mare de modele de garduri industriale si rezidentiale, precum si combinatii ale lor, iar pe gard.ro va putem ajuta sa alegeti corect un model de gard la orice proiect.

Pt. a alege modelul potrivit de gard si obtine un pret gard, va rugam sa accesati butonul "Vreau oferta gard" si sa ne furnizati mai multe detalii.

distribuie pe Linkedin Distribuie pe Facebook Tweet